Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 1 July 2021

Daily Current Affairs In English 1 July 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.    American President who has appointed the US interim ambassador in Biden’s government?

Ans.    Atul Kashyap

Q 2.    How long will the monsoon session of Parliament be organized, 20 meetings will be done in the

           entire Parliament session?

Ans.    From July 19, August 13, 2021

Q 3.     Which country has approved the import of potatoes by June 2022 without license?

Ans.     Bhutan

Q 4.    Delhi Police Commissioner SN Shrivastav will be retired today, who has been given additional

           charge of the police commissioner?

Ans.    IPS officer Balaji Shrivastav

Q 5.     Senior journalist and whose founding editor P. Sainath has been awarded Japan’s prestigious

            Grand Fukuoka Award 2021 recently?

Ans.    People’s Archive of Rural India

Q 6.    Which Indian spinner  and experienced women cricketer Mithali Raj  recommended for the BCCI

            prestigious sports Gems Award ?

Ans.    R Ashwin

Q 7.    Which bank is Foundation Day celebrated on July 1?

Ans.    state Bank of India

Q 8.    Which Day is celebrated in all India on July 1?

Ans.    National doctor’s day

Q 9.    Which state of India has recently become India’s first rabies free state?

Ans.     Goa

Daily current affairs In English, current affairs gk questions,today current affairs in english,

top 10 current affairs in english,1 July current affairs,Daily Current Affairs Quiz,latest current affairs 2021


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment