Daily Current Affairs In English 13 August 2021

by Daily current affairs in Hindi
0 comment
Daily Current Affairs In English

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.      Which city of India has been declared the country’s first ‘Water Plus’ city under 2021?

banner

Ans.      Indore

Q 2.      What is the theme kept for 75 Independence Day of India?

Ans.      Nation First, Oulways First

Q 3.       Which day is celebrated throughout the world on August 13?

 Ans.      World Angadan Day

Q 4.       Which state government has announced the Rajiv Gandhi awards for excellence in IT?

Ans.      Maharashtra government

Q 5.      Which city will be organized in the 130th edition of the world’s third oldest Durand Cup?

Ans.      Kolkata

Q  6.    Skytrax World Airport Award Ranking 2021 Which airport of India has joined the top 50 best

              airports?

Ans.      Delhi International Airport

Q 7.      Which company has made its new brand ambassador to Narayan Kartikeyan’s first Formula One

             driver?

Ans.      JK tire

Q 8.     What place has happened to India in the ranking of the Global Youth Development Index 2020

            issued by the Commonwealth Secretariat?

Ans.     122th

Q 9.      On the Balasore coast of Odisha, India has a successful test of which missile with indigenous

              technology?

Ans.     Cruise missile

Daily current affairs In English,current affairs gk questions,today current affairs in english,

10 current affairs in english,current question,top 10 current affairs in english,

13 August current affairs,Daily Current Affairs Quiz,latest current affairs 2021


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2023. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy