Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 16 May

Daily Current Affairs In English 16 May

by Current2021

Daily current affairs in English, Everyone has heard the term current affairs and people are also affected by the current affairs. current affairs gk questions To know what is happening in the country or which scheme is being run by the government. Or people have to read the newspaper every day for this. And in this, you can prepare general knowledge very well. It is very important to study the current affairs for the student, in today’s time, students prepare for government exams. And the question of current affairs is definitely asked in government exams. And students should prepare it well so that they can pass every exam. On this page you will see Daily Current Affairs in HindiDaily Current Affairs in English, in this you can have questions and answers of current and can increase your general knowledge. If he passes the exam then it is most important for him to increase the general knowledge. Today, if there is any test, then the question of general knowledge is asked in it and every day jobs arise in the country.

Daily Current Affairs in English.

Q 1.   Which woman has been appointed as a senior advisor to the Indian-origin White House?

Ans.   Neera Tandon

Q 2.   Which female wicket-keeper batsman from Jharkhand has been included in the Test and ODI team

           for the first time on England tour?

Ans.   Indrani Roy

Q 3.   Which state government has announced to bear the expenses of the education of the destitute

          children and the care of the elderly?

Ans.   Delhi Government

Q 4.    Which state government has announced to provide free treatment to Corona-affected journalists?

Ans.    Government of Madhya Pradesh

Q 5.    Which city has been made the new (23rd) district of the state by the Chief Minister of Punjab?

Ans.    Malerkotla

Daily Current Affairs In English

Q 6.     Who has announced the first private astronaut mission for aerospace startup axiom and the

            International Space Station?

Ans.    NASA

Q 7.    Which state government has provided cold chain under corporate social responsibility by NHPC

           Limited?

Ans.    Government of Arunachal Pradesh

Q 8.    Which IIT institute has developed an environmentally friendly cremation cart recently?

Ans.    IIT Ropar

Q 9.    Who has presided over the first BRICS employment group meeting held recently?

Ans.    Apoorva Chandra

Q 10.   Harsh Bhanwala appointed by SEBI has been appointed as the head of which technical group?

Ans.     Social stock exchange


Daily Current Affairs In English

Today Current Affairs in Hindi

today current affairs in english

top 10 current affairs in english
May current affairs 2021
16 may current affairs

Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment