Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 19 august 2021

Daily Current Affairs In English 19 august 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

english current affairs

Q 1.     Which state government has announced to give 10 years protection to the Indian women and

              male team?

Ans.      Odisha government

Q 2.      Who has become the new director of Delhi Zoo?

Ans.      Dr. Sonali Ghosh, Indian Forest Service Officer of 2020 Batch

Q 3.     The Uttar Pradesh government has started the campaign?

Ans.      Health Warrior Portal

Q 4.      External Affairs Minister Will Jayashankar preside on whose meeting?

Ans.      United Nations Security Council

Q 5.      What was his name died due to the age of 69, due to Godfather cancer of Sudoku Game

Ans.      Maki Kazi

Q 6.     In Uttar Pradesh, the government has proposed in the Panchayat Board meeting to change  

              harigarh the name of which city?

Ans.     Aligarh

Q 7.      Which day is celebrated throughout the world on August 19?

Ans.      World Photography Day

Q 8.      Who has recently announced the Meity-Nasscom Start-Up Women Entrepreneur Award 2020-

              21?

Ans.      Indian government

Q 9.      Who has recently allowed women to sit in the National Defense Academy examination “NDA”?

Ans.     Supreme court

Q 10.    Sudoku’s Godfather Maki Kazi has recently passed away at the age of?

Ans.      69 years

Daily Current Affairs In English,currentquestion,question of current affairs,daily current affairs questions,

static gk pdf in hindi,डेली करंट अफेयर्स इन हिंदी,19 August current affairs,10 current affairs in english,today current affairs in english



Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment