Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English

Daily Current Affairs In English

by Current2021

daily current affairs in English, current affairs ,In today’s time, every youth is looking for a job, every student is looking for a government job and every day jobs are coming out in the country and for that lakhs of people apply and prepare for government exams and also give exams and Some students pass the exam and some students are not selected and many students are disappointed and there are many reasons for this. Any student wishes that if he passes the exam then it would be most important for him. It is important to increase the general knowledge, if there is any test today, then the question of general knowledge is asked in it and if you have to pass in the exam then it is very important to have this general knowledge and your journal knowledge should be the best today Will read current affairs in the post and will also remember the question

In which the student current affairs will have a questionnaire and it will help you in reading and memorizing it, you can have daily current affairs..

Daily Current Affairs In English

Q 1.   Which ministry has recently announced the closure of all the monuments protected by the

           Archaeological Survey of India till May 15?

Ans.    Ministry of Culture and Tourism

Q 2.     Recently the Ministry of Agriculture has signed a memorandum of understanding with which company

             to run a pilot program for 100 villages in 6 states?

 Ans.    Microsoft

Q 3.     In which state Facebook company has tied up with domestic company CleanMax to buy 32 MW

             renewable energy project?

Ans.     Karnataka

Q 4.     Who has recently launched Eatsmart Cities Challenge and Transport for All Challenges?

Ans.    Hardeep Singh Puri

Q 5.     Which day is celebrated on 18 April around the world?

Ans.    International Day of Monuments and Sites

Q 6.    Which of the IIT institutes recently launched the “Swachhta Product Durocia Series” developed by

            researchers?

Ans.    IIT Hyderabad

Q 7.    Which ministry of India has tied up with online travel companies to strengthen the hospitality and

            tourism industries?

Ans.    Ministry of Tourism

Q 8.     Which famous lyricist of devotional songs has passed away at the age of 67?

Ans.     Pandit Kiran Mishra

Q 9.     Which company has appointed actress Rashmika Mandana as its brand ambassador?

Ans.     McDonald’s.

Q 10.   Which country has got the first position in the Inclusive Internet Index 2021?

Ans.     Sweden

Daily Current Affairs In English

today current affairs in english

current affairs today in english

Daily Current Affairs in Hindi

You may also like

Leave a Comment