Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 20 May

Daily Current Affairs In English 20 May

by Current2021

Daily current affairs in English, Everyone has heard the term current affairs and people are also affected by the current affairs. current affairs gk questions To know what is happening in the country or which scheme is being run by the government. Or people have to read the newspaper every day for this. And in this, you can prepare general knowledge very well. It is very important to study the current affairs for the student, in today’s time, students prepare for government exams. And the question of current affairs is definitely asked in government exams. And students should prepare it well so that they can pass every exam. On this page you will see Daily Current Affairs in HindiDaily Current Affairs in English, in this you can have questions and answers of current and can increase your general knowledge. If he passes the exam then it is most important for him to increase the general knowledge. Today, if there is any test, then the question of general knowledge is asked in it and every day jobs arise in the country.

Daily Current Affairs in English.

Q 1.    Who has recently approved the use of emergency Kovid-19 vaccine of Sinofarm, made in China?

Ans.    World Health Organization

Q 2.     Recently which senior political leader and former Union Minister Chaman Lal Gupta of which political

            party has passed away?

Ans.    Bharatiya Janata Party

Q 3.    How many days later will the second dose of covshield vaccine be given after the new announcement of

           central health?

Ans.    84 days

Q 4.    Recently CCI has approved the sale of subsidiaries of which bank to GPL Finance & Investments

Limited?

Ans.   Yes Bank

Q 5.    Which day is celebrated on 20 May around the world?

Ans.    World Metrology Day

Daily Current Affairs In English

Q 6.    The President of which country has removed the ban on immigrants getting visas?

Ans.    America

Q 7.    Who has been conferred with the Millennium Technology Award 2020, an internationally prestigious

            award in the field of science and technology?

Ans.    Indian-origin British chemist Shankar Balasubramanian and his partner David Kleinerman

Q 8.    Which companies have Adani Green Energy acquired, making the biggest deal in the Indian renewable  

            energy sector?

Ans.    Softbank of Japan and Bharti Group of India

Q 9.    BJP MLA has died from Dhariyavad seat in Rajasthan, what was his name?

Ans.    Gautam Lal Meena

Q 10.   Which state government has given 2500 Rupees to dependents of people who lost their lives due to

             Corona and free education to children?

Ans.      Delhi Government

Daily Current Affairs In English

Today Current Affairs in Hindi

today current affairs in english

top 10 current affairs in english
May current affairs 2021
20 may current affairs

Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment