Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 21 August 2021

Daily Current Affairs In English 21 August 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

english current affairs

Q 1.    Who has been appointed as a new secretary of Ministry of Information and Broadcasting?

Ans.     Apoorva lunar

Q 2.      Which players since long time who have been playing domestic cricket for India been announced

              to retire, now they can play on behalf of America

 Ans.      Manan Sharma

Q 3.       jaane-maane athletics coach and PT Usha’s coach have death at the age of 89, what was their

               name

Ans.      Om Nambiar

Q 4.     Prime Minister Narendra Modi has inaugurated different projects for the Which state historic

               Somnath temple recently?

Ans.       Gujarat

Q 5.      Name of the Foreign Minister of India, who has recently announced the “Unite Aware”

             technology to help the United Nations peace soldiers?

Ans.     s. Jaishankar

Q 6.     Tell the name of the Chairman of the 15th Finance Commission who has recently selected the

             new president of the Institute of Economic Growth Society?

Ans.     N.K. Singh

Q 7.      Defense Minister Rajnath Singh has recently launched which version of the Defense India Startup

             Challenge?

Ans.      5th edition

Q 8.      Who has recently developed an “Advanced Chaff Technology” to save the Indian Air Force  

             Fighter Jet from the attack of missiles?

Ans.     D R d o

Daily Current Affairs In English,currentquestion,question of current affairs,daily current affairs questions,

static gk pdf in hindi,डेली करंट अफेयर्स इन हिंदी,21 August current affairs,10 current affairs in english,today current affairs in english



Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment