Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 26 June 2021

Daily Current Affairs In English 26 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.  In which year did Defense Minister Rajnath Singh have announced to include indigenous aircraft

          career ins Vikrant in the Navy’s fleet?

Ans.   2022

Q 2.   Shree Satyan vedh has recently been appointed Additional Judge in which court?

Ans.    Himachal Pradesh High Court

Q 3.    Who has recently approved the merger of Central Railways Company Limited and Central

            Warehousing Corporation?

Ans.   Central cabinet

Q 4.    Microsoft launched the next generation version of its Culture operating system after six years

           what is his name?

Ans.    Windows-11

Q 5.    Which Indian economist has been nominated as a member of the High Level Advisory Group of

            IMF?

Ans.   Montek Ahluwalia

Q 6.   Which Indian shooter has won a bronze medal in the shooting World Cup?

Ans.   Saurabh Chaudhary

Q 7.   Which day is celebrated throughout the world on June 26?

Ans.   International Day in support of the victims of atrocities, international day against drug abuse and

           illegal trafficking

Q 8.   Which of these state Chief Minister Vijay Rupani has recently launched the Agricultural       

           Diversification Plan 2021?

Ans.    Gujarat

Q 9.   According to a recent astronomical conclusion, By which year can the dwarf planet shaped Mega

           Dhumket Saturn Planets cross Can do??

Ans.   2031

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 26 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment