Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 7 June 2021

Daily Current Affairs In English 7 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.    Which Rear Admiral has recently taken over as Joint Secretary in the Department of Military

             Affairs?

Ans.      Kapil Mohan Dheer

Q 2.     At what age has the famous singer Saeed Sabri passed away recently?

Ans.     85 years

Q 3.    Which Navy hydrographic survey ship has been retired after 40 years of service?

Ans.    INS Sandhyak

Q 4.     Who has recently launched SAGE Program and SAGE Portal for India Elderly?

Ans.     Tharavchand Gehlot

Q 5.     Recently NMPB and who has signed a Memorandum of Understanding to provide cultivation and

             production of medicinal plants and herbs in India?

Ans.     CSIR – NBRI

Q 6.     For how long has Facebook suspended the account of former US President Donald Trump?

 Ans.    2023

Q 7.     Which department has recently launched its new e-filing portal?

Ans.     Income tax department

Q 8.     Which power company of the Ministry of Power has recently signed an e-mobility agreement

             with Convergence Energy Services Limited?

Ans.     NHPC Limited

Q 9.      What is the rank of India in the latest ranking of 17 Sustainable Development Goals adopted by

              193 countries of the United Nations?

Ans.     117th place

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 7 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment