Home Current Affairs In English Daily current affairs in English 8 May

Daily current affairs in English 8 May

by Current2021

Daily current affairs in English, Everyone has heard the term current affairs and people are also affected by the current affairs. current affairs gk questions To know what is happening in the country or which scheme is being run by the government. Or people have to read the newspaper every day for this. And in this, you can prepare general knowledge very well. It is very important to study the current affairs for the student, in today’s time, students prepare for government exams. And the question of current affairs is definitely asked in government exams. And students should prepare it well so that they can pass every exam. On this page you will see Daily Current Affairs in HindiDaily Current Affairs in English, in this you can have questions and answers of current and can increase your general knowledge. If he passes the exam then it is most important for him to increase the general knowledge. Today, if there is any test, then the question of general knowledge is asked in it and every day jobs arise in the country.

Daily Current Affairs in Hindi

Q 1.    Recently Indian Railways has included the country’s most powerful electric locomotive “12B engine of

how many horsepower?”

Ans.    12000 horsepower

Q 2.     Recently AINRC leader N Rangaswamy has sworn in as the Chief Minister of which centrally

administere country?

Ans.      Puducherry

Q 3.      Which country has recently succeeded in making a single dose vaccine of Corona?

Ans.      Russia

Q 4.       Recently which state government of India has launched Ayurvedic telemedicine facility for corona

patients?

Ans.      Haryana

Q 5.      Recently Kerala has presented its annual action plan under which scheme to head 30 lakh new

connections by 2021-22?

Ans.      Water life mission

Daily Current Affairs In English

Q 6.     With which country has all the recent “business agreements” been banned?

Ans.    Australia

Q 7.     Ipe Mini and BC Patnaik have been recommended by the Bank Board Bureau for two new MDs of which

            company?

Ans.     Jeevan Bhima Corporation of India

Q 8.     For whom has Sanjay Ghosh, a noted Immunologist Professor of Indian origin, been elected?

Ans.     National Academy of Sciences (NAS)

Q 9.      Which state government has announced the imposition of complete lockdown from 10 to 24 May?

Ans.     Government of Rajasthan

Q 10.    Which Prime Minister Narendra Modi will inaugurate today on the 105th birthday of Swami

Chinmayananda on Chinmay Channel?

Ans.     Talks on Geeta

Daily Current Affairs In English

today current affairs in english

10 current affairs in english

May current affairs 2021

Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment