Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 9 September 2021

Daily Current Affairs In English 9 September 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.     Prime Minister Narendra Modi has announced to celebrate 07 to 17th September Which festival?

Ans.    Teacher festival 2021

 

Q 2.   What award has been awarded to Rajasthan State Industrial Development Investment

            Corporation Limited (Rico), who has played an important role in the country’s industrial

            development?

Ans.    SIIDC’s National Award

Q 3.    Which 23-year-old young boy of Kashmir has made a distance of 3600 km from the Valley to

            Kanyakumari 8 days 01 hours, in 37 minutes, has made a world record?

Ans.    Adil Teli

Q 4.    Which Congress leader has died for former President of Bihar assembly and 9 times  MLA?

Ans.   Sadanand Singh

Q 5.   Andhra Pradesh State Government has appointed Rajneesh Kumar On which post?

Ans.    State Government’s Economic Advisor

Q 6.   What Space Mission of ISRO has completed the fours of the moon and its 9,000 revolutions?

Ans.    Chandrayaan 2

Q 7.    Which state’s governor Baby Rani Maurya has resigned from his post?

Ans.   Uttarakhand

Q 8.   Name the Central Environment Minister, who has launched a portal called “Prana” in the Hall?

Ans.   Bhupendra Yadav

Q 9.   Which ministry has formed the workforce for improving Internet connectivity in Karnataka

           districts?

Ans.   Ministry of Electronics & Information Technology

Q 10.   WHICH state government has fenced to celebrate social justice days on the reformist leader E. V.

             Ramaswamy Periyar’s birth anniversary

Ans.     Tamilnadu

Daily Current Affairs In English,currentquestion,question of current affairs,daily current affairs questions,

static gk pdf in hindi,डेली करंट अफेयर्स इन हिंदी,9 September current affairs,10 current affairs in english,today current affairs in english



Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment