Home Rajasthan GK Rajasthan GK In English

Rajasthan GK In English

by Current2021

Rajasthan GK In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan,Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 11.     Who is the actual executive head of the state

Ans.      Chief Minister

Q 12.    The duty of State Chief Minister in the Constitution is determined in which article

Ans.       Article 167

Q 13.     Who took Most oath as the chief minister of Rajasthan?

Ans.       Haridv Joshi and Bhair Singh Shekhawat

Q 14.     The first elected chief minister

Ans.      Tikaram Paliwal

Q 15.     Ricord of Chief Minister for the highest time

Ans.       Mohanlal sukhadiya

Q 16.     Chief Minister of Scheduled Castes in Rajasthan

Ans.      Jagannath pahadiya

Q 17.    The person in Rajasthan who became the Chief Minister in both nominated and elected form

Ans.      Jaynarayan Vyas

Q 18.    Chief Minister’s appointment is under which article of the Constitution of India

Ans.      Article 164

Q 19.    Rajasthan’s first woman was the pride of becoming Chief Minister

Ans.      Mrs. Vasundhara Raje

Q 20.    Rajasthan was the first elected Chief Minister

Ans.      Mr. Takaram Paliwal

Rajasthan GK In English,Rajasthan Static Gk In English,rajasthan static gk ,rajasthan current affairs,

Static GK of Rajasthan, history of Rajasthan


Rajasthan Static Gk In Hindi

You may also like

Leave a Comment