Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021
0 comment
Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

banner

Q 1.   Which river used to flow in ancient times in Rajasthan?

Ans.   Saraswati

Q 2.   In which division is the maximum river in Rajasthan?

Ans.   kota division

Q 3.   On which river is the Paahod Dam built?

Ans.   Diameter

 Q 4.   In which district of Rajasthan is the Nakki Lake situated?

Ans.   Sirohi

Q 5.   In which district is Aana Sagar Lake?

Ans.   Ajmer

Q 6.   Which lake of Rajasthan is not of fresh water, is it?

Ans.   Panchaprada

Q 7.   Which is the oldest natural lake of Rajasthan?

Ans.   Pushkar

Q 8.   Which is the largest freshwater lake in Rajasthan?

Ans.   Jaysamand

Q 9.   In which lake is the Nehru Garden located?

Ans.   Fateh Sagar

Q 10.  Where is the lake named Maaota?

Ans.    Amer

rajasthan static gk

rajasthan gk pdf in hindi

rajasthan gk question in hindi

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,