Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021
0 comment
Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Q 1.   What is a freshwater lake?

Ans.   Navlakha

Q 2.   In which district is the Navlakha Sagar Lake?

banner

Ans.   Bundi

Q 3.   On the bank of which river is Sumerpur city located?

Ans.   Jawan

Q 4.  Hanumangarh is situated on the bank of which river?

Ans.  Ghaggar

Q 5.  The origin of which river is beechhaameda?

Ans.   Som

Q 6.  In which district is the Som-Kamla-Amba irrigation project located?

Ans.   Dungarpur

Q 7.   Which state of India has Siddhmukh Nohar project?

Ans.   Rajasthan

Q 8.   Which district of Rajasthan is irrigated by the Gurgaon Canal?

Ans.   Bharatpur

Q 9.   When did the Indira Gandhi Canal begin?

Ans.   31 March 1958

Q 10.   Where is the Rajasthan Canal constructed?

Ans.    With the end of Rajasthan Feeder

Rajasthan GK Question In English

rajasthan samanya gyan

rajasthan static gk

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,