Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

rajasthan gk question in hindi, rajasthan samanya gyan, rajasthan gk question rajasthan gk pdf in hindi

Rajasthan GK Question In English

Q 1.   Sangwan forests are found in which region of Rajasthan?

Ans.  The middle

Q 2.   In which district does sevana grass grow extensively?

Ans.   Jaisalmer

Q 3.   Which one has the highest percentage of forest area?

Ans.  Udaipur

Q 4.  Which district has the largest reserves of tungsten?

Ans.  Nagaur

Q 5.  Which of the states is the largest producer of gypsum

Ans.  Rajasthan

Q 6.  Where is the copper mine in Rajasthan?

Ans.   In khetdi

Q 7.   Which place is in the country of Rajasthan in the production of glass baluk?

Ans.  Second

Q 8.   Which place is in the country of Rajasthan in the production of multani soils?

Ans.  The first

Q 9.  Where is the best marble of Rajasthan available?

Ans.  Makrana

Q 10.  Rajasthan and the largest reserves of lead are located in Rajasthan?

Ans.  Jawar

rajasthan static gk

Rajasthan GK Question In English

rajasthan samanya gyan

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment