Home Rajasthan GK Rajasthan Gk Question In English

Rajasthan Gk Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan Gk Question In English

Q 1.   Which state has launched Jan Kalyan Portal so that everyone can be integrated about the schemes

            of the state?

Ans.    Rajasthan

Q 2.     For e-highway project, the first e-highway route in the country has been marked?

Ans.     Jaipur, Delhi, Agra

Q 3.     “Parvan Tunnel ‘The longest water tunnel in the country will start in which state by January 2021?

Ans.      Rajasthan

Q 4.      Inauguration of “Padhro Mhare Desh” Digital Kovid Relief Concert Series for the support of folk

              artists What has the state done?

Ans.       Rajasthan

Q 5.      Under Indira Gandhi Maternity Nutrition Scheme, how much amount will be given to women

             who become mothers for the second time?

Ans.   6,000 rupees

Q 6.       In which state has the toll-free government helpline for “Mana Savand” mental health been

              started?

Ans. Rajasthan

Q 7. In which district of Rajasthan, two species of Deccan Tri Color Pride Flat and Spotted Small Flat Butterflies were found

             is?

Ans. Sawai madhopur

Q 8. Who is the author of the book “With in Lies Harmony”?

Ans. Gulab Kothari

Q 9. Which river of Rajasthan has been included in the third phase of the Namami Gange project of the

         Central Government?

Ans.   Chambal

Q 10. Dear Punia is the female cricketer from which district?

Ans. Churu

Rajasthan Gk Question In English

RAJASTHAN GK QUESTION IN HINDI

rajasthan gk question

You may also like

Leave a Comment