Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021
0 comment
Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledgerajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 1.   The main center of salt production in Rajasthan is?

Ans.   Sambar

Q 2.   Which district of Rajasthan has more mica seeds?

banner

Ans.  Bhilwara

Q 3.   Which mineral has the highest mineral deposits in the state of Rajasthan?

Ans.   Rock phosphate

Q 4.   The largest copper reserves are located in Rajasthan.

Ans.    Andhri region

Q 5.   In which area of ​​Udaipur district are the new copper deposits unearthed?

Ans.   Anjali area

 Q 6.   Rajasthan is not the first place in India in the production of which mineral?

Ans.   Copper

rajasthan static gk

Q 7.    In which district Rajasthan’s molecular mineral uranium is produced?

Ans.   Banswara

Q 8.   Where was the first radio broadcast in Rajasthan?

Ans.   Jodhpur

Q 9.   Which port is closest to Rajasthan?

Ans.   Kandla

Q 10.  Which variety of iron is found in Rajasthan?

Ans.    Hemetaite

Rajasthan GK Question In English

rajasthan static gk

rajasthan samanya gyan

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,