Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledgerajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 11.   In which district is Anta located?

Ans.     Barra

Q 12.   Which district of Rajasthan has the first underground gas power plant in the country?

Ans.    Nagaur

Q 13.   Where is the Atomic Energy Center located in Rajasthan?

Ans.   Rawatbhata

Q 14.   Where does Rajasthan get the most thermal power?

Ans.     Kota Thermal

Q 15.   Which is the highest-yielding crop in the state?

Ans.    kharif

Q 16.   In which district of Rajasthan is the maximum production of wheat?

Ans.    Shri GangaNagar

rajasthan static gk

Q 17.   Which is the main food grains of rabi crop in Rajasthan?

Ans.    Wheat

Q 18.    The most produced is in the food grains of Rajasthan.

Ans.    Millet

Q 19.   Where are the famous Meenakari ornaments made in Rajasthan?

Ans.     Jaipur

Q 20.   Which city of Rajasthan is the largest producer of cement

Ans.     Chittorgarh

Rajasthan GK Question In English

rajasthan static gk

rajasthan samanya gyan

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment