Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledgerajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 21.   Who is not in the means of transport in Rajasthan?

Ans.     Waterway

Q 22.    Where is the headquarters of Rajasthan State Road Transport Corporation located?

Ans.      Jaipur

Q 23.    Who built Taragarh?

Ans.     Ravdev Hada

Q 24.   In which district is Phalodi the most famous place of Rajasthan?

Ans.    Jodhpur

Q 25.  Where is the headquarters of Rajasthan Tourism Development Corporation?

Ans.    Jaipur

Q 26.   In which year was the Amer Fort built?

Ans.    1150 AD

Q 27.  Who built the fort of Kumbhalgarh in Jaipur?

Ans.     Rana Kumba

rajasthan static gk

Q 28.   In which district of Rajasthan is the famous Sambhar Lake?

Ans.     Jaipur

Q 29.    Where is easelot?

Ans.      Jaipur

Q 30.    Who was the founder of Bharatpur?

Ans.      Raja Surajmal

Rajasthan GK Question In English
rajasthan static gk

rajasthan samanya gyan

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment