Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledgerajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 31.    Where is the two and a half day hut located?

Ans.     Ajmer

Q 32.    In which district is the maximum sheep pale in Rajasthan?

Ans.      Jodhpur

Q 33.    When was the Rajasthan Dairy Cooperative Union established?

Ans.     1973

Q 34.    Rajasthan has a monopoly in which animal field in India?

Ans.     Camel

Q 35.    Where is Rajasthan State Salt Works Enterprise?

Ans.     In Didwana

Q 36.    Where is the glass manufacturing industry in Rajasthan developed?

Ans.     In dholpur

Q 37.   Rajasthan has the longest mountain range?

Ans.      Aravali Mountains

Q 38.    Where was the first snake garden established in Rajasthan?

Ans.     quota

Q 39.    Where was the first municipality established in Rajasthan?

Ans.      Udaipur

Q 40.    Which city of Rajasthan is known as the city of mountains?

Ans.      Dungarpur

Rajasthan GK Question In English

rajasthan static gk

rajasthan samanya gyan

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment