Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 1. Gets first in the list of states starting grid connected with solar energy projects?

Ans Rajasthan

Q 2. In which part of Rajasthan is Nautanki Thata Ramlila more popular?

Ans Eastern

Q 3. “Rajmati” was the daughter of the ruler of whom was the beloved of Bisaldev?

Ans. Malwa

Q 4. The achievements of which ruler are described in the book “Khuman Raso” composed by Dalpati Vijay?

Ans. Maharaja Raj Singh

Q 5. Who wrote the book “Prithviraj Vijay”?

Ans. Jayank

Q 6. In Rajasthan “jewelery” is not worn in nose?

Ans. Owla

Q 7. In which region of Rajasthan is the paging dance practiced on the occasion of Deepawali?

Ans. Baagar

Q 8. Who is the founder of Vishnoi sect of Rajasthan?

Ans. Jamboji

Q 9. Which state was the first to enter into a treaty with the British?

Ans. Karoli

Q 10. The revolution was first started in Rajasthan?

Ans. Nasirabad

Rajasthan GK Question In English

rajasthan samanya gyan

rajasthan gk question

You may also like

Leave a Comment