Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 1. Who built the Bharatpur fort?

Ans. Surajmal

Q 2. Where is the famous Chandram Mahal of Rajasthan located?

Ans. Jaipur

Q 3. Which dynasty had the Jalore fort built by the rulers?

Ans. Parmar Dynasty

Q 4. Who formed the Marwar Lok Parishad in Jodhpur in 1938?

Ans. Jaynarayan vyas

Q 5. During the reign of which ruler did the Chawand style painting develop?

Ans. Rana Pratap

Q 6. Which place was named Satyapur in ancient times?

Ans. Sanchore

Q 7. Where is the umbrella of King Bakhtawar Singh located in Rajasthan?

Ans. Alwar

Q 8. Who was the author of Sanskrit literature named Prithviraj Vijay?

Ans. Jayank

Q 9. Durgadas Rathore is associated with which state?

Ans. Marwar

Q 10. Durgadas Rathore revolted against which Mughal ruler?

Ans. Orangzeb

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

rajasthan gk questions

rajasthan samanya gyan

You may also like

Leave a Comment