Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 1.   Who got the Rajsamand lake built?

Ans.    Rajsingh

Q 2.     When was the Nagaur court held?

Ans.    1570

Q 3.    On which day Maharana Pratap died?

Ans.    Holi

Q 4.    Where Maharana Amar Singh died on 26 January 1620?

Ans.   Ahad (Udaipur)

Q 5.   When was the treaty between Maharana Amar Singh and Shahzada Khurram?

Ans.   5 February 1615

Q 6.    Under whose reign did Nisaruddin prepare Ragamala?

Ans.    Amar Singh

Q 7.    Who was the painter of kon ragamal?

Ans.   Nisruddin

Q 8.   Which place was made the capital of Mewar by Maharana Pratap in 1576 AD?

Ans. Chawand

Q 9.   In the hands of men on the occasion of Holi, circular dance in handsIn which area of ​​Rajasthan is it

           done?

Ans.    Shekhawati

Q 10.    From which district of Rajasthan did the fire dance originate?

Ans.     Jaisalmer

Rajasthan GK Question In English

rajasthan samanya gyan

Rajasthan GK Question In Hindi

rajasthan gk question

You may also like

Leave a Comment