Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 111.   Where Maharana Amar Singh died on January 26, 1620?

Ans.    Ahad (Udaipur)

Q 112.    When was the Nagaur court held?

Ans.    1570

Q 113.     When was the treaty between Maharana Amarsingh and Shahzada Khurram?

Ans.    5 February, 1615

Q 114.    Which place was made the capital of Mewar by Maharana Pratap in 1576 AD?

Ans.    Chawand

Q 115.    By which surname Maharana Pratap is known in the settlements of Girwa?

Ans.    Kika

Q 116.    Where was Maharana Pratap born?

Ans.     Kumbhal stronghold

Q 117.     In which district of Rajasthan is the most oblique of Surya Kiran

Ans.    Shri GangaNagar

Q 118.    In which district is the Uriya plateau located?

Ans.    Sirohi

Q 119.    In which district of Rajasthan does sunrise first occur?

Ans.    Dholpur

Q 120.   Which part of Rajasthan gets the most rainfall?

Ans.     South east

Rajasthan Static GK In English
rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment