Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

Rajasthan Static Gk In English, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 151.  Who built the Giri fort of Chittorgarh in Rajasthan?

Ans.      Chitrangad Maurya

Q 152.   Which fort of Rajasthan has the most Jauhar?

Ans.      Chittorgarh Fort

Q 153.    Which ruler built the Kumbhalgarh fort (Kumbhalmer)?

Ans.     Maharana Kumbha

Q 154.   When Maharana Kumbha built the Kumbhalgarh fort?

Ans.      In 1459 AD

Q 155.   In which district of Rajasthan are the Kumbhalgarh fort located?

Ans.      In rajsamand

Rajasthan Static Gk In English

Q 156.    In which fort of Rajasthan is the Malia of Jhali Rani?

Ans.     In the fort of Kumbhalgarh

Q 157.    In which fort was Maharana Pratap born?

Ans.      In Kumbhalgarh fort

Q 158.    In which century was the fort of Chittorgarh built?

Ans.      In the 8th century

Q 159.    Which fort is situated on the border of Mewar and Marwar?

Ans.      Fort of Kumbhalgarh

Q 160.    Where is the small Katargarh fort located in Rajasthan?

Ans.      In Kumbhalgarh fort

Rajasthan Static Gk In English

rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment