Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

Rajasthan Static Gk In English, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 161.   In which district is the fort of Sonargarh located in Rajasthan?

Ans.      Jaisalmer

Q 162.    Who built the fort of Sonargarh?

Ans.      Rao Jaisal

Q 163.   Where is the second “living fort” of Rajasthan?

Ans.    Trikut Pahar (Jaisalmer)

Q 164.   The fort of Mehrangarh is located in Rajasthan?

Ans.      In jodhpur

Q 165.    In which district of Rajasthan is Naliyasar located?

Ans.       Jaipur

Rajasthan Static Gk In English

Q 166.    In whose direction was Kalibanga excavated?

Ans.     B. K. Thapar and B.C. B. Red

Q 167.   Kalibangan civilization was spread on the banks of which river?

Ans.     Saraswati River

Q 168. Which fort is the Parn fort of Rajasthan?

Ans. Ranthambore Fort

Q 169. Which archaeological site is situated on the banks of river Luni?

Ans. Tilwara

Q 170. In which district of Rajasthan is Naliasar situated?

Ans. Jaipur

Rajasthan Static Gk In English

rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment