Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

Rajasthan Static Gk In English, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 1.    Where was the first war between Prithviraj Chauhan and Muhammad Gauri?

Ans.    In the grounds of Tarain

Q 2.     Who used to manage the rule of Prithviraj at a young age?

Ans.     His mother Kapuri Devi

Q 3.      Who was the contemporary Gudwal ruler of Prithviraj Chauhan?

Ans.     Jaychand

Q 4.     Who was the first ruler of the Chauhan dynasty?

Ans.    Vasudev

Q 5.    Who was the father of Emperor Prithviraj Chauhan III?

Ans.    Someshwar

Rajasthan Static Gk In English

Q 6.    When was the first war of Tarain between Mohammad Gauri and Prithviraj Chauhan?

Ans.    In 1191 years

Q 7.    In Rajasthan, Alauddin first ruled which state?

Ans.    Ranthambore

Q 8.    Which early historian’s work is “The Early Chauhan Dynasties” of Rajasthan?

Ans.   Dr. Dasharatha Sharma

Q 9.    Who is the author of Prithviraj Vijay?

Ans.   Jayanak bhatt

Q 10.   Who was the ruler of Ranthambore at the time of Alauddin’s invasion?

Ans.     hammeer

Rajasthan Static Gk In English

rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment