Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

Rajasthan Static Gk In English, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 181.   Where did the 1857 rebellion begin in Rajasthan?

Ans.   Nasirabad Cantonment

Q 182.    When did the Revolt of 1857 start in Rajasthan?

Ans.   28 May 1857

Q 183.   The first Rajasthani state was to accept the Lord Hastings Treaty?

Ans.   Karauli

Q 184.    Rajasthan has the least land area?

Ans.   mountainous areas

Q 185.   Which physical maximum has the most expansion in Rajasthan?

Ans.   Western desert

Q 186.   In which type of soil is millet produced?

Ans.   In sandy soil

Q 187.   When was Rajasthan Tourism Development Corporation Limited established?

Ans.   1 April 1979

Q 188.   Where do foreign tourists come most in Rajasthan?

Ans.   Jaipur

Q 189.   When is World Tourism Day celebrated?

Ans.  27 September

Q 190.   The tourism department has divided Rajasthan into how many tourist circuits?

Ans.     In 10 circuits

Rajasthan Static Gk In English

rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment