Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 11.   Who is known by the nickname Mewar Kesari?

Ans.    Rana Pratap

Q 12.   Rajasthan is famous for making toys of soil?

Ans.     Shahpura

Q 13.   Rajasthan is famous for making wooden toys?

Ans.    Udaipur

Q 14.   In which year Rajasthan Finance Corporation has been established?

Ans.     1955 AD

Q 15.   The special center of sculpture is in Rajasthan.

Ans.     Jaipur

Rajasthan Static GK In English

Q 16.   Where is the art stone extracted in Rajasthan?

Ans.      From bhensalana

Q 17.   By what name is Barmer Print known?

Ans.     Ajrakh

Q 18.   When was Rajasthan Small Industries Corporation established?

Ans.     1961 AD

Q 19.    Which district of Rajasthan has the highest number of camels?

Ans.      Barmer

Q 20.    Where is the central sheep breeding center located in Rajasthan?

Ans.     Fatehpur

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment