Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

Rajasthan Static Gk In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.

It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan, Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Today on this page you can post questions related to Rajasthan general knowledge and answer. Rajasthan

Q 41.   Is the soil of Hadoti plateau?

Ans.   Medium black

Q 42.    Which crop is sown to increase the fertility of the land?

Ans.    Urad

Q 43.    In which districts of Rajasthan are red-loamy soils found?

Ans.    Udaipur – Dungarpur

Q 44.    Reh, Kallar and uusar are other names of which soil?

Ans.    Saline soil

Q 45.    Where are saline soils found in Rajasthan?

Ans.    Kota

Q 46.    Which district has the most fallow land?

Ans.    Jodhpur

Q 47.    In which district are the brown soils found?

Ans.    Sawai madhopur

Q 48.    Where is the problem of salinity and alkalinity found in soil in Rajasthan?

Ans.   pali

Q 49.   Where is the brown soil not found in Rajasthan?

Ans.   pali

Q 50.   What is Usar soil?

Ans.    Saline and Saline Soil

Rajasthan Static Gk In English, rajasthan static gk , rajasthan current affairs,

Static GK of Rajasthan, history of Rajasthan


Rajasthan Static Gk In Hindi

You may also like

Leave a Comment