Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 21.   Where is the largest milk cooling center in Rajasthan?

Ans.     Jaipur

Q 22.   Which city of Rajasthan is called the city of lakes?

Ans.     Udaipur

Q 23.    Where is Rajasthan Oriental Education Foundation located?

Ans.     Jodhpur

Q 24.   Who founded the School of Botany?

Ans.    Hiralal Shashtri

Q 25.   India’s first state to implement the policy of organic farming?

Ans.    Rajasthan

Q 26.   When was the establishment of Bharatpur, the eastern gate of Rajasthan, by Rupatam Jat?

Ans.    18th century

Q 27.   When was the Rajasthan Tourism Development Corporation established?

Ans.    1 April 1978

Rajasthan Static GK In English

Q 28.   In how many climatic zones is the state of Rajasthan divided?

Ans.     Five

Q 29.   Which is the hottest district of Rajasthan?

Ans.     Churu

Q 30.    How much does Rajasthan have an average annual rainfall?

Ans.     57.51 cm

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment