Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021
0 comment
Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 31.     Which dance is performed in Rajasthan by saying “Fate-Fate”?

Ans.       agri

Q 32.     Who composed “Prithviraj Rasou” in Rajasthan?

banner

Ans.      Chand Bardai

Q 33.    Who composed the “Bisaldeo Rassau” in Rajasthan?

Ans.      Narpati Naalh

Rajasthan Static GK In English

 Q 34.    Who composed “Hammirrasou and Hammir Kavya” in Rajasthan?

Ans.      Saangrdev

Q 35.    Who composed the famous “Veli Krisan Rukmani Ri” in Rajasthan?

Ans.      Rathore Prithviraj

Q 36.    In which district of Rajasthan is the “Maru Mahotsav” organized?

Ans.       Jaisalmer

Q 37.     In which district of Rajasthan is the festival “Thar Mahotsav” organized?

Ans.       Barmer

Q 38.     In which district is the “Camel Festival” organized in Rajasthan?

Ans.      Bikaner

Q 39.    In which district is the “Teejotsav” organized in Rajasthan?

Ans.     Jaipur

Q 40.    In which district of Rajasthan is the “Brajamohotsav” organized?

Ans.      Bharatpur

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,