Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021


rajasthan Static Gk In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.

It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan, Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 1.   Which mineral oil is not the area of ​​Rajasthan in Barmer district?

Ans.    Fortom

Q 2.    Where is the country’s highest and big lead-a single deposit?

Ans.   javr

Q 3.   Is Rajasthan’s place in terms of income from mining?

Ans.   Fifth

Q 4.   75 percent of the state of Rajasthan are Production of asbestos in the two districts of Rajasthan?

Ans.   Bhilwad and Udaipur

Q 5.   Which mineral is famous for the production of dabla-sighana area of Rajasthan?

Ans.   iron

Q 6.   Degana mines are located in which district of Rajasthan?

Ans.   Nagaur

Q 7.    In which district is ‘Aishwarya Oil area’ located?

Ans.   Barmer

Q 8.   Which district of rajasthan is the product of Bettonite?

Ans.   Barmer

 Q 9.   there two major districts in Rajasthan of Beryllium Producer?

Ans.   Udaipur and Jaipur

Q 10.  Where is helium gas in Rajasthan?

Ans.    ghotaaroo Jaisalmer

Rajasthan Static Gk In English, rajasthan static gk , rajasthan current affairs,

Static GK of Rajasthan, history of Rajasthan


Rajasthan Static Gk In Hindi

You may also like

Leave a Comment