Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 41.     Where is “Sharad Mahotsav” celebrated in Rajasthan?

Ans.       Mount Abu

Q 42.     In which city of Rajasthan is the “Elephant Celebration” celebrated?

Ans.       Jaipur

Q 43.     In which district of Rajasthan is the “Dussehra Fair” held?

Ans.       quota

Q 44.    Where is “Marwar Utsav” celebrated in Rajasthan?

Ans.      Jodhpur

Q 45.    Which festival is organized in Bundi?

Ans.       Kajali Tijotsav

Rajasthan Static GK In English

Q 46.     In which district of Rajasthan is the “Hadauti Boli” spoken?

Ans.       Tonk

Q 47.      In Rajasthan, the picture that is drawn on paper is called?

Ans.        wrench

Q 48.      What is made in Rajasthan on the walls and platforms of the house with cow dung?

Ans.        wrench

Q 49.      Where is the temple of Krishna devotee Meera Bai in Rajasthan?

Ans.         medta

Q 50.      When does Sheetla Mata fair fill in Chaksu in Rajasthan?

Ans.        Chaitra Krishna 8

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment