Rajasthan Static GK In English

by Current2021
0 comment
Rajasthan Static GK In English

Rajasthan GK In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan,Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 1.      Where was the establishment of first public court in Rajasthan

Ans.      quota

banner

Q 2.       Rajasthan’s High Court was inaugurated by raajapramukh

Ans.       August 29, 1949

Q 3.       Who was the first Lokayukta of Rajasthan

Ans.      I. D. dua

Q 4.      Currently Rajasthan is the chief Magistrate of the High Court

 Ans.      Pradeep Nandrajog

Q 5.       When the Bench of Rajasthan High Court was established

Ans.      31 January 1977

Q 7.       Who is not judge in Rajasthan High Court out of the Supreme Court judges

Ans.       Justice R. C. Lahoti

Q 8.       Lokayukta’s tenure is done in Rajasthan?

Ans.      5 years or 65 years of age, whichever is before

Q 9.      Which section of the constitution belongs to the subordinate courts?

Ans.     Article 233 to 237

Q 10.     According to the constitution, there will be a high court for each state.

Ans.       Article 214

Rajasthan GK In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan,Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Rajasthan Static Gk In English,rajasthan static gk,rajasthan gk question,

rajasthan gk question in english,rajasthan current gk,rajasthan gk current affairs,rajasthan question paper,rajasthan question bank


Rajasthan Static Gk In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2023. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy