Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 61.   When was the post of Governor created in Rajasthan?

Ans.   1 November 1956

Q 62.    When was the fishery association established?

Ans.    March 17, 1948

Q 63.    Who was the Prime Minister of Greater(before 1950) Rajasthan?

Ans.   Hiralal Shastri

Q 64.   Where Rajasthan High Court has been established?

Ans.   Jodhpur

Q 65.   When was a separate directorate established for the development of provision of education in the

           state?

Ans.   1957 AD

Rajasthan Static GK In English

Q 66.    Where is the university responsible for distance education in Rajasthan?

Ans.   In kota

Q 67.   Where is Ramsagar Van Vihar located?

Ans.     Dholpur

Q 68.   Which is the largest salt water lake of Rajasthan?

Ans.    Sambar

Q 69.   Whose tributary is the river Jakham?

Ans.     Mahi

Q 70.   Which dam is on the river Banas?

Ans.     Bisalpur Dam

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment