Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 71.   What time is barley produced in the state?

Ans.     In rabi

Q72.    Where marble sculptures are made in Rajasthan?

Ans.    In Jaipur

Q 73.   Where is sycamore ludan located?

Ans.     Jodhpur

Q 74.   Where is the Hawa Mahal located?

Ans.     Jaipur

Q 75.   Who built the Nathdwara temple?

Ans.     Rajsingh

Rajasthan Static GK In English

Q 76.   When was Uday Singh founded Udaipur city?

Ans.      1559 AD

Q 77.    In which city is the famous place called Moti Mahal?

Ans.      Jodhpur

Q 78.    Which district of Rajasthan has the highest population density?

Ans.      Jaipur

Q 79.    Which district of Rajasthan has the highest literacy rate?

Ans.      quota

Q 80.    Which is the district of Rajasthan with minimum sex ratio?

Ans.     Dholpur


Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment