Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

Rajasthan GK In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan,Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 1.    Kamal Filled Sarovar ‘Whose Painting is the subject of style?

Ans.    Kishangar style

Q 2.    Which districts are where the range of Aravali mountain is highly intensive and high

Ans.    Sirohi, Udaipur and Rajsamand

Q 3.    dheenga gangaur is famous

Ans.    Udaipur

Q 4.    Khari river banaas mein gets near Devli (Tonk), where is the source of this river

Ans.    bijaraal Village Hill (Devgarh, Rajsamand)

Q 5.     What is the Lake of Rajasthan which is related to Duke of Canat?

Ans.    Fatehsagar Lake

Q 6.    Almost 150 cm in the nearby areas of which mountain in Rajasthan Happens till then

Ans.    Abu Mountain

Q 7.    Rana Sanga defeated Babar’s army in which war

Ans.    In the war of bayaana

Q 8.    Which ancient civilization is also known as Tamravati

Ans.    Abhad (Udaipur)

Q 9.    Where is the first factory of vegetation ghee in 1964 in Rajasthan, it is a great raw material for the

           Peanut and Binolee oil for the Vansapati Ghee?

Ans.    Bhilwara

Rajasthan Static GK In English,rajasthan gk question in english,rajasthan current affairs in english,static gk in hindi,rajasthan gk pdf in english,

rajasthan gk questions with answers in english,gk rajasthan in hindi,rajasthan question paper,rajasthan question bank



Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment