Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 1. In which region of Rajasthan do Rann dances are performed by men with swords in their hands?

Ans. Mewar region

Q 2. The famous dancer of which dance in Rajasthan is Mrs. Falaku Bai?

Ans. Dance dance

Q 3. Chari dance of Rajasthan is performed by women of which society?

Ans. By Gurjar caste women

 Q 4. In which district of Rajasthan “Maru Mahotsav” is organized?

Ans. Jaisalmer

Q 5. In which district of Rajasthan is the “Thar Mahotsav” festival organized?

Ans. Barmer

 Q 6. In which district of Rajasthan is the “Camel Festival” organized?

Ans. Bikaner

Q 7. In which city of Rajasthan “Elephant Ceremony” is celebrated?

Ans. Jaipur

Q 8. Where is “Sharad Mahotsav” celebrated in Rajasthan?

Ans. Mount Abu

Q 9. In which district of Rajasthan is the “Brajamohotsav” organized?

Ans. Bharatpur

Q 10. Which part of Gangahar district has been converted into dry parts and food and purpose?

Ans. Shri Ganga Nagar

Q  11.  In which district is Rajasthan produced American cotton?

 Ans.    Shri Ganga Nagar

Rajasthan GK Question In English

RAJASTHAN GK QUESTION IN HINDI

rajasthan samanya gyan

You may also like

Leave a Comment