Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 91.     Where is the first super thermal power planet established in the state?

Ans.      Suratgarh

Q 92.    Rajasthan has international status as its airport?

Ans.      Sanganer Airport, Jaipur

Q 93.    Where is the largest agricultural farm of Rajasthan located?

Ans.     Suratgarh

Q 94.    Rajasthan is the largest industrial city?

Ans.      quota

Rajasthan Static GK In English

Q 95.    Rajasthan is the driest place?

Ans.      Phalodi

Q 96.     Rajasthan is the largest man-made lake?

Ans.      Jaysamand

Q 97.     Who is considered the most sacred lake of Rajasthan?

Ans.       Pushkar

Q 98.    Which is the most ancient natural lake of Rajasthan?

Ans.       Pushkar

Q 99.     Who built the Pichola lake of Udaipur?

Ans.       Laksh Singh / Lakha

Q 100.   The largest salt water lake of Rajasthan is?

Ans.       Sambar

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment