Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 12 May

Daily Current Affairs In English 12 May

by Current2021

Daily current affairs in English, Everyone has heard the term current affairs and people are also affected by the current affairs. current affairs gk questions To know what is happening in the country or which scheme is being run by the government. Or people have to read the newspaper every day for this. And in this, you can prepare general knowledge very well. It is very important to study the current affairs for the student, in today’s time, students prepare for government exams. And the question of current affairs is definitely asked in government exams. And students should prepare it well so that they can pass every exam. On this page you will see Daily Current Affairs in HindiDaily Current Affairs in English, in this you can have questions and answers of current and can increase your general knowledge. If he passes the exam then it is most important for him to increase the general knowledge. Today, if there is any test, then the question of general knowledge is asked in it and every day jobs arise in the country.

Daily Current Affairs in Hindi

Q 1.    Which country’s Food and Drug Administration has approved the Pfizer-BioNotech’s Corona vaccine for

12 to 15-year-olds?

Ans.    America

Q 2.    Recently the Niti Aayog and which company has released a report called “Connected Commerce”?

Ans.     Mastercard

Q 3.     Recently Oxygen Express has made a record of how many metric tan liquid medical oxygen supplies a

day?

Ans.     831 MT

Q4.      Recently Puducherry has become a union territory to achieve the goal of “Har Ghar Jal”?

Ans.    The fourth

Q 5.     What day is celebrated on May 12 around the world?

Ans.     International Nurses Day

Daily Current Affairs In English

Q 6.      Which Indian actor has been honored with the Best Actor Award at the New York International Film

             Festival for his short film Happy Birthday?

Ans.     Anupam Kher

Q 7.     Which award has been conferred on the famous tennis player Rafael Nadal?

Ans.    Laureus World Sportsman of the Air 2021

Q 8.    Who has been appointed as the Executive Director (Food and Refreshment) by Hindustan Unilever

Limited?

Ans.    Srinandan Sundaram

Q 9.    The Iron Lady of Kerala politics and the first revenue minister of the state died at the age of 102, what

was her name?

Ans.    KR Gauri Amma

Q 10.    Who has been selected by ICC for Best Male Cricketer and Best Female Cricketer for April 2021

 Ans.     Babar Azam and Alyssa Healy

Daily Current Affairs In English

today current affairs in english

Today Current Affairs in Hindi

top 10 current affairs in english
May current affairs 2021


Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment