Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 29 May 2021

Daily Current Affairs In English 29 May 2021

by Current2021


Government jobs
 are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

You can see questions of current in this post.

Q 1.   Which actor has been removed from the ambassador post of United Nations Environment Body?

Ans.   Randeep Hooda

Q 2.   Which day is celebrated on May 29 around the world?

Ans.    world digestive health day

Q 3.    From the new academic session, the All India Council for Technical Education (AICTE) has announced to

            teach which course in 8 languages ​​including Hindi?

Ans.    Engineering courses

Q 4.    Recently which company has approved single dose vaccine of which company Corona vaccine?

Ans.   Johnson and johnson

Q 5.   Which OPD portal has been launched by Defense Minister Rajnath Singh through video conferencing?

Ans.   Health (Services e-Health Assistant and Tele Consultation)

Daily current affairs In English

Q 6.   Which state government has approved the “Property Damage-Recovery Bill-2021”?

 Ans.   Haryana Government

Q 7.    Which Indian American has been appointed by US President Joe Biden as Director General of the US and

            Foreign Commercial Services?

 Ans.   Arun Venkataraman

Q 8.    Which country’s highest award has been awarded to Indian economist and Nobel Prize winner Amtarya

            Sen?

Ans.    Spain

Q 9.    Which new post has been appointed by Jammu and Kashmir Chief Secretary BVR Subramaniam?

Ans.   Commerce secretary

Q 10.   Which international award has conferred a on Bharat Ratn conferred Professor CNR Rao?

Ans.    International Annie Award 2020

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 29 may current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment