Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 101.    In which districts of Rajasthan are Meenakari on brass famous?

Ans.        Jaipur-Alwar

Q 102.    Which district of Rajasthan is known for stone sculpture?

Ans.        Jaipur

Q 103.    What is a special Water vessel made in Jodhpur called?

Ans.        baadla

Q 104.    Where does lac jewelry, toys and artistic items are manufactured in Rajasthan?

Ans.        Udaipur

Q 105.      Where are the artistic items made from leather, Nagari and Maujadiya, Boots are famous?

Ans.          Jaipur and Jodhpur

Q 106.     In which century was the fort of Chittorgarh built?

Ans.         In the 8th century

Q 107.     Which fort is situated on the border of Mewar and Marwar?

Ans.          Fort of Kumbhalgarh

Q 108.     Which is the fort of Chittorgarh?

Ans.         Giri Durg

Q 109.     Where is the small Katargarh fort located in Rajasthan?

Ans.          In Kumbhalgarh fort

Q 110.      In which district is the fort of Sonargarh located in Rajasthan?

Ans.         Jaisalmer


Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment