Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 1.    Which city is called Surya Nagari of Rajasthan?

Ans.    Jodhpur

Q 2.    Where is Sri Parashuram Puriya Ayurveda College?

Ans.    Sikar

Q 3.    Since when did the drought area program in Rajasthan start?

Ans.    1975

Rajasthan Static GK In English

Q 4.    In which district was Operation Swagatam run?

Ans.    Jaipur

Q 5.    With which operation is Flood?

Ans.   Milk production

Q 6.    Whose Maru Development Program was initially planned?

Ans.    central government

Q 7.    When did the railway first become operational in Rajasthan?

Ans.   1874 AD

Q 8.    Which city of Rajasthan has maximum number of vegetable ghee factories?

Ans.    In Jaipur

Q 9.     Which construction industry is more developed in Rajasthan?

Ans.    cloth

Q 10.   Who is called the architect of architecture in Rajasthan?

Ans.     Rana Kumba

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment