Home Current Affairs In English Daily Current Affairs English 4 April 2021

Daily Current Affairs English 4 April 2021

by Current2021

In today’s time, every youth is looking for a job, every student is looking for a government job and every day jobs are coming out in the country and for that lakhs of people apply and prepare for government exams and also give exams and Some students pass the exam and some students are not selected and many students are disappointed and there are many reasons for this. Any student wishes that if he passes the exam then it would be most important for him. It is important to increase the general knowledge, if there is any test today, then the question of general knowledge is asked in it and if you have to pass in the exam then it is very important to have this general knowledge and your journal knowledge should be the best today Will read current affairs in the post and will also remember the question

In which the student current affairs will have a questionnaire and it will help you in reading and memorizing it, you can have daily current affairs..

daily current affairs

Q 1.  According to the Center for Science and Environment (CSE) report, NCR Which of the 27 cities is the most polluted                   city?

Ans.  Ghaziabad

Q 2.  Russia has registered the first Kovid-19 vaccine for animals? The vaccine What is the name of?

Ans.  Carnivac-cov

Q 3.  Indian army participates in multinational military exercises to be held in Bangladesh Leggie, what is the name given                to  military practice?

Ans.  Shantir Ogroshena 2021.

Q 4.  Delhi Chief Minister Arvind at World City Cultural Forum meeting Kejriwal is going to attend, what is the theme of the             meeting?

Ans.  The future of culture

Q 5.  Who has served as Director General of ESIC, Ministry of Labor and Employment Took charge?

Ans.  Mr. Mukhmeet is Bhatia

Q 6.  Which ICC rule has been lifted by BCCI for the 2021 season of IPL?

Ans.  Soft signal

Q 7.  Under which scheme Rajasthan State Government provides health to every family Has become the first state in the country to give insurance?

Ans.  Chiranjeevi Health Insurance Scheme

Q 8.  Recently which ministry approved the “National Policy for Rare People 2021”  Have given

Ans.  Union Ministry of Health

Q 9.  Who has recently aimed to bring transparency in funding to political parties Approved the issuance of electoral bonds?

Ans.  central government

Q 10.  Which Ministry has recently collaborated with TRIFEDGOV.in Have 2 competitions in?

Ans.     Ministry of Tribal Affairs

Current Affairs English

                                          Current Affairs Hindi

Current Affairs English

You may also like

Leave a Comment