Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 10 April

Daily Current Affairs In English 10 April

by Current2021

daily current affairs in English, current affairs ,In today’s time, every youth is looking for a job, every student is looking for a government job and every day jobs are coming out in the country and for that lakhs of people apply and prepare for government exams and also give exams and Some students pass the exam and some students are not selected and many students are disappointed and there are many reasons for this. Any student wishes that if he passes the exam then it would be most important for him. It is important to increase the general knowledge, if there is any test today, then the question of general knowledge is asked in it and if you have to pass in the exam then it is very important to have this general knowledge and your journal knowledge should be the best today Will read current affairs in the post and will also remember the question

In which the student current affairs will have a questionnaire and it will help you in reading and memorizing it, you can have daily current affairs..

Daily Current Affairs In English

10 current affairs in english

Q 1. Reserve Bank of India has increased the deposit limit for payment bank to how many lakh rupees?

Ans. 2 lakh rupees

Q 2. Who has recently launched the honey mission to Madhukranti portal?

Ans. Narendra Singh Tomar

Q 3. Which great poet has recently announced to change the existing name of Tapasthali to Mahmudpur to “Parasoli”?

Ans. Surdas

Q 4. Recently senior IAS officer Sanjeev Kumar has taken charge of which government department?

Ans. Airports Authority of India

Q 5. Recently in which state Hansdiha-Godda new railway line has been dedicated by Mr. Piyush Goyal to the nation?

Ans. Jharkhand

Q 6. How many sailors have qualified for India’s record for the Tokyo Olympics this year for the first time?

Ans. 4 sailors

Q 7. Which team has appointed former India hockey coach Harendra Singh as its coach?

Ans. American men’s hockey team

Q 8. Indian Army Chief MM Narwane has gone on a five-day tour of which country?

Ans. Bangladesh

Q 9. Which Indian Kabaddi team member and veteran player has been banned by NADA for the first time due to not disclosing their address for testing?

Ans. Ajay Thakur

Q 10. Which book written by Dr. Hare Krishna Mahtab will be launched today by Hindi translation of Prime Minister Narendra Modi?

Ans. Utkal Keshari

Daily Current Affairs In English

DAILY CURRENT AFFAIRS IN HINDI

current affairs in english

latest current affairs, top 10 current affairs, current gk in hindi

You may also like

Leave a Comment