Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 28 May 2021

Daily Current Affairs In English 28 May 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

You can see questions of current in this post.

Q 1.   In which competition Indian weightlifter Achinta Shidli (73 KG) has won the silver medal?

Ans.   Junior World Weightlifting Championship

Q 2.    Name the president of the Indian Bandminton Association recently, who has been elected in the

            Bandminton Mahasangh Council?

Ans.     Himat Biswa Sarma

Q 3.     Which actor’s daughter Ira Khan has launched “Agatsu Foundation” to help people on mental health

             issues?

Ans.     Aamir Khan

Q 4.    Which day is celebrated on 28 May around the world?

Ans.    Mask Religion Sanitation Day

Q 5.    Cocktail of medicine for treatment of corona was given to India’s first corona patient?

Ans.   84 year old Mohabbat Singh of Haryana

Daily current affairs In English

Q 6.   Jayant Chaudhary has been appointed the new National President of which political party after the

death of Ajit Chaudhary?

Ans.   National Lok Dal

Q 7.    Which Indian has been appointed by the US President Joe Biden as the DG of the Department of

            Commerce?

Ans.    Arun Venkataraman

Q 8.   Recently, famous Chinese scientist Yuan Longping has passed away at how old?

Ans.    91 years

Q 9.    Which rail link project from Kashmir to Kanyakumari has been directed by the Union Railway Minister

           Piyush Goyal to complete it under any circumstances in April 2023?

Ans.    Srinagar-Baramulla Rail Link Project

Q 10.    President Ram Nath Kovind has appointed Ashish Singh Chauhan, the managing director of the

Bombay Stock Exchange and the founding member of the National Stock Exchange, whose

Chancellor (Chancellor)?

Ans.     University of Allahabad

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 28 may current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment