Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 9 May

Daily Current Affairs In English 9 May

by Current2021

Daily current affairs in English, Everyone has heard the term current affairs and people are also affected by the current affairs. current affairs gk questions To know what is happening in the country or which scheme is being run by the government. Or people have to read the newspaper every day for this. And in this, you can prepare general knowledge very well. It is very important to study the current affairs for the student, in today’s time, students prepare for government exams. And the question of current affairs is definitely asked in government exams. And students should prepare it well so that they can pass every exam. On this page you will see Daily Current Affairs in HindiDaily Current Affairs in English, in this you can have questions and answers of current and can increase your general knowledge. If he passes the exam then it is most important for him to increase the general knowledge. Today, if there is any test, then the question of general knowledge is asked in it and every day jobs arise in the country.

Daily Current Affairs in Hindi

Q 1.   Recently, who has formed a task force in India regarding the supply of medicines and oxygen?

Ans.   Supreme Court

Q 2.   Which education board has recently launched the mobile app “Dost for Life”?

Ans.   Cbse board

Q 3.   Which player has been awarded the Laureus World Sportsman of the Year 2021 award?

Ans.   Rafael Nadal

Q 4.    Recently, veteran music composer Vanraj Bhatia has passed away at the age of how many years?

Ans.    93 years

Q 5.     Which Nepal climber became the world’s first climber to climb Everest 25 times, the world’s highest

               mountain?

Ans.     Kami Rita Sherpa

Q 6.     Which country has postponed the mid-term election to be held in view of the Corona havoc?

Ans.     Argentina

Daily Current Affairs In English

Q 7.      Which Chinese vaccine has approved emergency use by the World Health Organization (WHO) to fight

              corona?

Ans.     Sinopharma

 Q 8.    Who has been sworn in as the new Chief Minister of the Union Territory of Puducherry?

Ans.    N. Rangaswamy

Q 9.     Former Chief Justice of Jammu and Kashmir Justice Geeta Mittal has been awarded which award of

               International Women Judges?

Ans.       Arlene West Global Vision Award 2021

Q 10.    Who has recently given emergency approval to Corona’s drug 2-deoxy-D glucose?

Ans.      Drugs Controller Journal of India

Daily Current Affairs In English

today current affairs in english

Today Current Affairs in Hindi

top 10 current affairs in english
May current affairs 2021

Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment