Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 10 June 2021

Daily Current Affairs In English 10 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Daily Current Affairs In English 10 June 2021

Q 1.   How many Indian universities have been ranked in the top 200 of the QS World University Rankings 2022?

Ans.   3 universities

Q 2.   Anup Chandra Pandey, the Chief Secretary of which state has been appointed as the new Election Commissioner of the country?

 Ans.  Uttar Pradesh

Q 3.   Which country has recently launched a global initiative Mission Innovation Cleantech Exchange?

Ans.   India

Q 4.   Which German football player has announced his retirement?

Ans.   Sami Khaidra

Q 5.   Which country of the world will become a mask-free country during the 15 June Israel Corona period?

Ans.   first

Q 6.    Recently, which High Court, while giving a historic decision, has announced to use A-4 size paper instead of legal from now on?

Ans.   Allahabad High Court

Q 7.    Recently, from June 2021 to June 2024, Ranjit Singh Disale has been appointed as the new education advisor of which specific institution?

Ans.    world Bank

Q 8.    Recently the Union Cabinet has approved the allocation of 5 MHz spectrum in how many MHz frequency band to Indian Railways?

Ans.    700 MHz

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 10 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment