Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021
0 comment
Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

banner

Q 1. Cricket is started in Rajasthan?

Ans. Ajmer

Q 2. Which award is given similar to the Arjuna award in Rajasthan?

Ans. Maharana Pratap Award

Q 3. In which princely state was the first of the princely states established?

Ans. Jaipur

Q 4. In which district is the Oriya plateau located?

Ans. Sirohi

Q 5. From which district of Rajasthan the Tropic of Cancer touches?

Ans. Via Dungarpur and Boswala

Q 6. Which type is the size of Rajasthan?

Ans. Odd angular

Q 7. Which is the most international border district of Rajasthan?

Ans. Bikaner

Q 8. Which is the smallest district of Rajasthan in terms of area?

Ans. Dholpur

Q 9. Which region is the largest district of Rajasthan in terms of area?

Ans. Jaisalmer

Q 10. Which state has the lowest border with Rajasthan?

Ans. Punjab

Rajasthan GK Question In English

rajasthan samanya gyan

rajasthan static gk

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,